Το είπε ο προφήτης Δαβίδ το 1050 π.Χ., θα συμβεί ξανά την Ανάσταση;

Θα ήθελα ακόμη να πω παρότι έχω πει πολλές φορές για τους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι πηγαίνουνε στην Εκκλησία παρακάθονται στο Χριστός Ανέστη αλλά φεύγουνε μετά το Χριστός Ανέστη…

Το είπε ο προφήτης Δαβίδ το 1050 π.Χ., θα συμβεί ξανά την #Ανάσταση; (Δημήτριος Παναγόπουλος ♰)

Για αυτό βλέπουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες χιλιάδες από έξω μόλις γίνει το Χριστός Ανέστη, δεκάδες, που πήγανε οι άλλοι; Έφυγαν! Γιατί έφυγαν; Γιατί Ανέστη ο Χριστός! Τι είναι αυτοί τώρα φίλοι του Χριστού η εχθροί του Χριστού; Ο Προφήτης Δαυίδ έχει προλάβει την περίπτωση, έχει δει τη σκηνή αυτή και τους λέει εχθρούς του Χριστού. Δεν τους λέει φίλους. Το αναφέρει ως εξής στον 67ο ψαλμόν:

«Ἀναστήτω ὁ Θεός, καὶ διασκορπισθήτωσαν οἱ ἐχθροὶ αὐτοῦ, καὶ φυγέτωσαν ἀπὸ προσώπου αὐτοῦ οἱ μισοῦντες αὐτόν».

Όσο ο Χριστός είναι στον τάφο είμεθα εκεί, Ανέστη ο Χριστός και εμείς δε σε πεθάναμε για να Αναστηθείς, τώρα που Ανίστασαι φεύγουμε. Και το γράφει 1050 π.Χ. Το οξύμωρο δε είναι το εξής ότι ορισμένοι και ορισμένες φεύγοντας ακαίρως από την Εκκλησία πηγαίνουνε με μεγάλη προφύλαξη το φώς της Αναστάσεως στο σπίτι με τη λαμπάδα και μάλιστα κάνουνε και κάποιο σταυρό επάνω από την πόρτα εκεί για να μην μπαίνει ο διάβολος μέσα, εφόσον τον έχουν μέσα τους τον διάβολο απόδειξή είναι ότι τους επήρε από την Εκκλησία.

Είναι περιπτώσεις που δεν μπορώ να τις συλλάβω εγώ, που κάποια ψυχή κάποια μητέρα που έχει παιδιά που πρέπει να τρέξει στο σπίτι, κάποια που πρέπει να σταθεί σε ένα γέροντα και λοιπά υπάρχουν, αλλά αυτές είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Περιπτώσεις όμως ως επί το πλείστον είναι ότι οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι τους γίνεται η στην πραγματικότητα είναι εχθροί του Χριστού και τυπικώς πηγαίνουνε για τα Χρόνια Πολλά εκεί πέρα με τη φιλενάδα τους αγκαλιά με τον φίλο της αγκαλιά με ένα κερί που πήρανε από το ερίπτερο ξέρω εγώ που το πήρανε εκεί πέρα στον δρόμο και ούτω καθεξής, και έπειτα έγινε το Χριστός Ανέστη και πηγαίνουνε για τη μαγειρίτσα.

Οι άνθρωποι οι οποίοι ουδέποτε απόκρεψαν μέχρι τη σήμερον. Ουδέποτε ενήστεψαν. Αυτοί είναι οι χριστιανοί οι σημερινοί δεν ξέρω αν ήμεθα μεταξύ αυτών η εάν έχουμε στο περιβάλλον μας ανθρώπους είμεθα υποχρεωμένοι να τους διαφωτίσουμε σε αυτήν την περίπτωση…

~ Ιεροκήρυκας Δημήτριος Παναγόπουλος ♰

(Απόσπασμα από την ομιλία του «Μεγάλη Πέμπτη»)

Κάνε εγγραφή στο newsletter δωρεάν για να ενημερώνεσαι πρώτος

Δημοσιεύτηκε από τον orthodoxia.blog

Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα Πνευματικής Αφύπνισης

Σχολιάστε